2020-ųjų deklaravimas – paprastas ir greitas

Finansinis raštingumas daugeliui lietuvių vis dar yra mažai pažįstama sfera. O tai – liūdina. Tokiu atveju ne tik deklaravimas, tačiau ir kitos finansinės sritis – dažniausiai netinkami įgyvendinamos, daromos klaidos, žmonės nemoka taupyti.

Mokesčių mokėjimas – atsakingas darbas

Deklaravimas net ir šiais laikais daugeliui žmonių atrodo vienas nemaloniausių darbų. Ir tikrai ne todėl, kad daliai tenka sumokėti mokesčius, o būtent dėl sistemos painumo, kuri kelia daug klausimų. Visgi, šiais metais Mokesčių inspekcija specialiai sukūrė tokią sistemą, kuri suteikia galimybę deklaruoti pajamas greitai, paprastai ir tuo pačiu suvokti – kiek mokate, kodėl arba kiek atgaunate.

Išbandykite deklaravimo sistemą

Daugelis džiaugiasi, kad nuo šiol deklaruoti pajamas yra labai parasta, kadangi tereikia suvesti pagrindinius rodiklius ir atsakyti į sistemos užduodamus klausimus. Jie labai aiškūs, žinoma, susiję su mokesčiai bei išlaidomis, kuriuos Jums teko patirti praėjusiais metais. Nereikalingas joks specifinis pasiruošimas, tik siūlome daugiau dėmesio skirti smulkmenoms ir tinkamai užpildyti pateiktus laukus. Kas turi deklaruoti pajamas?

Deklaruoti pajamas turi visi, kurie gauna pajamas. Tiesa, išskyrus pensininkus, kurių pajamos yra fiksuotos ir tuo pačiu priklauso nuo valstybės įstatymų. Tokiu atveju jeigu gavote pajamų ko nors pardavę arba tokiu atveju, kai gavote dovanas, kurios gali būti pateikiamos ne pinigais, tačiau kitomis formomis – reikia suprasti, kas deklaravimas ir mokesčių sumokėjimas yra būtinas.

Deklaravimo būtinumas

Žinoma, gana dažnai tenka susidurti su klausimais – kodėl apskritai pajamų deklaravimas yra reikalingas. Šiuo atveju vieni atsakymo nėra ir negali būti, kadangi valstybė yra kiekvieno iš mūsų reikalas. O planuojant biudžetą labai svarbu žinoti – kiek žmonės uždirba. Tokiu atveju kiekvienas turi susimokėti tuos mokesčius, kurie jam priklauso pagal gaunamas pajamas.

Mokesčiai, kuriuos reikia sumokėti

Dažniausias klausimas po deklaravimo yra susijęs mokestine našta. Šįkart galime pasidžiaugti, kad programa automatiškai suskaičiuota ir Jums parodo – koks GPM mokestis Jūsų laukia. Kitus mokesčius, kuriuos turi susimokėti vykdantys veiklą – galima susižinoti prisijungus prie SODROS paskyros.